Wil jij leerkracht op een basisschool worden, heb jij een HBO- of WO-diploma op zak en heb je de afgelopen twee jaar niet ingeschreven gestaan bij een Pabo? Dan kun je in aanmerking komen voor het zij-instroom-in-beroep-traject. Dit is een intensief traject waarbij je in twee jaar een opleiding volgt aan de Pabo en meteen aan het werk mag als leerkracht.

Overweeg je een overstap naar het basisonderwijs? Laat je dan eerst goed informeren.
Voor een zij-instroom-in-beroep-traject werken wij samen met de Pabo van de Hogeschool Leiden en Hogeschool Inholland Haarlem. We raden je aan om een voorlichtingsbijeenkomst bij te wonen zodat je een duidelijker beeld krijgt van de inhoud, duur en intensiteit van het opleidingstraject.

Op de websites van de hogescholen vind je meer informatie over data en aanmelden.

Voordat je kunt starten aan het opleidingstraject wordt er een geschiktheidsonderzoek afgenomen. Dit onderzoek bestaat uit het vullen van een portfolio en het afnemen van een lesassessment. Om je hierop voor te bereiden heb je zeker drie maanden nodig. In die periode loop je minstens drie dagen mee op een basisschool van Stopoz. Kom je niet in aanmerking voor het zij-instroomtraject en wil je toch graag in het basisonderwijs werken, dan is er altijd nog de mogelijkheid om een (deeltijd)studie te volgen.

 

Scroll naar boven